Merhaba. Öncelikle şunu özellikle belirtmek isterim ki, yazacaklarım sizden tamamen bağımsız olarak, yalnızca kendi yaşadığım bir deneyimin paylaşımıdır.
Geçtiğimiz günlerde bir partner benimle iletişime geçti. Forum üzerinden yazıştık, referansları vardı ve kendisini 51 yaşında olarak tanıttı. Görüşmek istediğini söyledi, ben de kabul ettim. Ancak kapıdan içeri girdiği anda yaşadığım şaşkınlık, montunu çıkardığında yerini derin bir dehşete bıraktı. Üzerindeki kıyafetler, öğle yemeğinde ne yediğini tek tek sayabileceğim kadar belirgin yemek kalıntılarıyla doluydu.
“Hoş geldiniz” demeye çalıştım fakat cümlemi tamamlamama bile izin vermeden, “Sanırım beğenmediniz” dedi. Ben ağzımda kelimeleri toparlamaya çalışırken, zaten birlikte olma niyetinde olmadığını, sadece sohbet etmek ve muhabbet etmek istediğini söyledi. Kendisine nazikçe uygun olmadığını belirtmeme rağmen, bu durumu kabul etmedi. Hatta buradan ayrılması hâlinde forumda bazı şeyleri farklı lanse edebileceğini ima ederek, istenmediği hâlde evimde kalmaya devam etti.
Görüşme ilerledikçe benim için hiç de hoş olmayan bir hâl aldı. Elbette hepimiz yaşlanacağız, zamanla çeşitli problemler yaşayacağız. Buna kimsenin itirazı olamaz. Ancak bazı ihmaller, bazı tavırlar insanı gerçekten kırabiliyor, incitebiliyor. Bu tarz anlarda yaşananlar, ne yazık ki insanı zor durumda bırakmamak adına, o an istemediği hâl ve davranışlara sürükleyebiliyor.
Bu durum sizle asla ilgili olmayabilir. Belki hanımefendi de benzer bir deneyim yaşamıştır. Evet, referanslarla görüşüyoruz ama bazen referanslar, sizler için nasıl yanlış yönlendirme olabiliyorsa, bizler için de olabiliyor. Her şey her zaman göründüğü gibi olmayabiliyor.
Dönem dönem böyle durumlarla karşılaşmak mümkün. Yaşananlar adına geçmiş olsun demekten başka bir şey kalmıyor.