Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu Sorunu Yaşayan 🤔

Tuğçe Yılmazer Çevrimdışı
13 Eki 2025
478
1,528
30
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Çok ilginç biçimde "canım, cicim, aşkım bebeğim" İ geçtim Siz değil senli benli muhabbeti saygısızca buluyorum. ELİMDE DEĞİL ÖYLE GELİYOR. Neden bilmiyorum konduramıyorum zıtlaşsak kavgada dahi "SİZ" DİR yani sen demem hakaretimdir benim yaşadığımı yaşayan var mı??

Not : yüZ yüze tanışmadan 😉

Zoe70 Çevrimiçi
25 Ocak 2022
5,615
3,387
35
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Çok ilginç biçimde "canım, cicim, aşkım bebeğim" İ geçtim Siz değil senli benli muhabbeti saygısızca buluyorum. ELİMDE DEĞİL ÖYLE GELİYOR. Neden bilmiyorum konduramıyorum zıtlaşsak kavgada dahi "SİZ" DİR yani sen demem hakaretimdir benim yaşadığımı yaşayan var mı??

Bu konuda haklısınız katılıyorum 💯 ama şöyle bi durumda var bir savunma amaçlı söylemiyorum herkesin yaklaşımı farklıdır elbette yüz yüze gelmeden tanışmadan siz olarak hitap edilmeli. Fakat genelleme yapmaktan kaçınarak basen pembiş hanımefendiler çok samimi içten yaklaşımda bulundukları zaman biz mavişlerde herkes aynı samimiyet ile yaklaşım ile gelecek düşüncesi ile birden bire senli benli yada canım cicim muhabbetlerine giriyorlar maalesef ki.

13 Eki 2025
478
1,528
30
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Bu konuda haklısınız katılıyorum 💯 ama şöyle bi durumda var bir savunma amaçlı söylemiyorum herkesin yaklaşımı farklıdır elbette yüz yüze gelmeden tanışmadan siz olarak hitap edilmeli. Fakat genelleme yapmaktan kaçınarak basen pembiş hanımefendiler çok samimi içten yaklaşımda bulundukları zaman biz mavişlerde herkes aynı samimiyet ile yaklaşım ile gelecek düşüncesi ile birden bire senli benli yada canım cicim muhabbetlerine giriyorlar maalesef ki.
Kesinlikle genel düşünce ve tarzımı buna göre incitmeden yapmaya calısıyorum çok iyi bi yere değindiniz ama sırf esc yim diye hiç tanımadıgım biri bana bebeğim aşkım diyemez yaaaaa 😒 Burası ciddi bi müessese hajaja 🤣🤣🤣 aslında mesele başa dönüyor size siz diye hitap eden birine ısrarla sen demek 😉 ben size aşkm bbğm deyipte sizden siz hitabı beklemiyorum mesele bu. ..

Son düzenleme:
13 Eki 2025
478
1,528
30
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Ya bide gerçekten kızlarla zıt düşmek istemiyorum. Herkesin kendine özgü bi tarzı vardır zaten. Ama kendi adıma konuşmak gerekirse diyelim benim için bu böyle. Yüz yüze tanışalım samimiyet ilerlesin isterse (sekste) fahişem desin (anlayanlar bilir) fantezidir. 😈😁 Kızmam ki . .. Ben tanımadığm birine LAUBAİ olamam bana da olunsun istemiyorum. .. Hepsi buuu. . 😇

Son düzenleme:
Arda Tuna Çevrimdışı
13 Eki 2021
1,973
3,622
46
Cinsiyetiniz nedir?
Bay

Bu bir iletişim tercihi mesela ben sizli bizli konuşmayı ve benimle bu şekilde konuşulmasını günlük hayatta da kurumsal hayatta da sevmem. Bu durum sokakta, işte, herhangi bir yerde geçerli. Birinci ve ikinci tekil şahıs kullanımı saygısız bir durum değil. Yaş farkı olmadığı sürece de gereksiz bir kullanım biçimi. Kibarlık falan da değil hatta gereksiz bir kibarlık gösterme şekli.

Hiyerarşik anlam da ya da mesafe koyulmak için, yaşça büyükler için, kurumsal dilde ya da çoğul anlam taşıması amacıyla kullanılır. Böyle bir ortam için bir hiyerarşi sözkonusu değil, mesafeyi ise siz yerine kullanılan cümlelerde koymak daha doğru. Mesela yabancı bir misafir burada bir kadına yazdığında kesinlikle "you" ifadesini siz olarak kullanmayacaktır ya da Mrs. Tuğçe demeyecektir. Hi Tuğçe der geçer ve ben de Merhaba Tuğçe der geçerim. Canım, cicim, aşkım, bebeğim, yavrum ifadeleri ise geçilecek ifadeler değil bence esas sorun burada. Bu ifadelerde üstünlük kurmaya çalışan aslında ezik bir üslup var. Samimiyet ile de alakası yok, samimiyet ile lakayıtlığı birbirine karıştırmamak gerekir.

Dolayısıyla saygı kullanılan şahıs zamirlerinde değil üslupta aranmalı. Şahıs zamiri üzerinden okunacaksa da karşı soru şu olur: "Günlük hayatta tanımadığın herkese siz mi diyorsun?". Benim günlük hayatımda ne karşı taraftan böyle bir beklentim var ne de karşı tarafa karşı böyle bir hitap şeklim.

Son düzenleme:
13 Eki 2025
478
1,528
30
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Bu bir iletişim tercihi mesela ben sizli bizli konuşmayı ve benimle bu şekilde konuşulmasını günlük hayatta da kurumsal hayatta da sevmem. Bu durum sokakta, işte, herhangi bir yerde geçerli. Birinci ve ikinci tekil şahıs kullanımı saygısız bir durum değil. Yaş farkı olmadığı sürece de gereksiz bir kullanım biçimi. Kibarlık falan da değil hatta gereksiz bir kibarlık gösterme şekli.

Hiyerarşik anlam da ya da mesafe koyulmak için, yaşça büyükler için, kurumsal dilde ya da çoğul anlam taşıması amacıyla kullanılır. Böyle bir ortam için bir hiyerarşi sözkonusu değil, mesafeyi ise siz yerine kullanılan cümlelerde koymak daha doğru. Mesela yabancı bir misafir burada bir kadına yazdığında kesinlikle "you" ifadesini siz olarak kullanmayacaktır ya da Mrs. Tuğçe demeyecektir. Hi Tuğçe der geçer ve bende Merhaba Tuğçe der geçerim. Canım, cicim, aşkım, bebeğim, yavrum ifadeleri ise geçilecek ifadeler değil bence esas sorun burada. Bu ifadelerde üstünlük kurmaya çalışan aslında ezik bir üslup var. Samimiyet ile de alakası yok, samimiyet ile lakayıtlığı birbirine karıştırmamak gerekir.

Dolayısıyla saygı kullanılan şahıs zamirlerinde değil üslupta aranmalı. Şahıs zamiri üzerinden okunacaksa da karşı soru şu olur: "Günlük hayatta tanımadığın herkese siz mi diyorsun?". Benim günlük hayatımda ne karşı taraftan böyle bir beklentim var ne de karşı tarafa karşı böyle bir hitap şeklim.
Ne hoş güzel ifade etmişsin kendini 😂 teşekkürler ♥

Ne hoş güzel ifade etmişsiniz kendinizi 😇 Teşekkürler. 💕

Pasa37 Çevrimdışı

Pasa37

0
28 Kas 2018
1,450
1,474
Cinsiyetiniz nedir?
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
Hitap şekli günün her alanında çok önemli zaten tabii de bu ortamda işler resmiyetten uzak olduğu için ve çoğu kişi için de garanti hitap şeklidir canım, cicim vs. Samimiyeti belli etmekten ziyade kızlar arasında benden sana zarar gelmez minvalinde hitap kelimeleri gibi geliyor zaten bana 😄

13 Eki 2025
478
1,528
30
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Hahahhaa günaydın 😁 iyi bayramlar sevdiklerinizle musmutlu bi bayram diliyorum öncelikLe. !! ❤️🌷 Sizi anladm. Ama şahsım "kızLar" genellemesi" yapmadan konuya dahil olacağım. Saygı duyuyorum. Bu benim tabum. Zaten baştan ta söylediğim gibi. Yüz yüze gelmeden olan bişey bu. Ve emin olun ki yüz yüze gelince bunu da ilk kıran ben oluyorum "Size sen diyorum artık" diye. 🥰 Canım cicim hayatım vs vs bunun insana ne gibi zararı olsun. SAYGI VE NEZAKETENDİR bakış açım. Evet normal hayatımda da tanımadığım insanlara SİZ diyorum. Ben de böyle biriyim yapıcak bişey yok. Görüştüğüm partnerlerimde böyleler 🙏🏻❤️🥰 Tekrar hariiiikaaaaa bi bayram dileğimLe 💋💋💋

Ecem Arslan Çevrimdışı
4 Tem 2025
868
2,810
36
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan

Olmaz mı… hiç sorma. Tanışma sırasında canım bebeğim tatlım ayyyyy iğrenç basit düzeysiz ..

13 Eki 2025
478
1,528
30
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Olmaz mı… hiç sorma. Tanışma sırasında canım bebeğim tatlım ayyyyy iğrenç basit düzeysiz ..
Teşekkür ediyorum kuzum benim ya neredeyse suçluymuşum gibi oluyordum bu düşüncem yüzünden, yetiştin 😅 hayır haklı haksız aramıyoruz zaten BEN BENİM TARZIM BUDUR diyorum. Rahatsız oluyorum. Olmayan olmaz . !! Ama ben rahatsız oluyorum. Normal hayatım da neyse o. İnsan zorlamayla olmaz zaten de neyse. .. ;)❤️

BLACK PEARL Çevrimiçi
30 Nis 2026
980
664
51
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
saygısızlık slmış başını gitmiş herkes nerdeyse karşı tarafın saygı alanını işgal etmeye bayılıyor bi gör bi tanış bi hukuğun olsun ondan sonra sen dersin dimi

Skynsea Çevrimdışı
25 Ağu 2020
202
222
41
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Teşekkür ediyorum kuzum benim ya neredeyse suçluymuşum gibi oluyordum bu düşüncem yüzünden, yetiştin 😅 hayır haklı haksız aramıyoruz zaten BEN BENİM TARZIM BUDUR diyorum. Rahatsız oluyorum. Olmayan olmaz . !! Ama ben rahatsız oluyorum. Normal hayatım da neyse o. İnsan zorlamayla olmaz zaten de neyse. .. ;)❤️
Öncelikle iyi bayramlar dilerim. Güzel bir başlık açmışsınız. Farklı bakış açılarından çok güzel paylaşımlar yapılmış.

Saygı ve sevgi gösterme ve algılamada tek bir doğru olmayabilir. Yaşanılan coğrafya, yöredeki kültürü de dikkate almak gerekir.

Başlık içerisinde okuduğum yorumlarda, maviş ve pembiş ayırt etmeksizin görüşlerini kırmadan güzelce açıklamaları beni mutlu etti.

Yakın zamanda benzer bir başlık, pembişlere gelen mesajlar üzerinden konuşulmuştu. Her ne iş yaparsak yapalım, birey olarak karşımızdaki kişiye kendimize nasıl davranılmasını istiyor isek öyle davranalım.

Herkes, iyi insanlarla karşılamasını diler mutlu ve pembişlerle dolu günler dilerim

theles Çevrimdışı

theles

0
13 Nis 2019
619
881
Cinsiyetiniz nedir?
Benim fikrim tanımadığınız kişiyle yazışırken siz diye hitap etmek gerekir. Sonrasında bir tanışıklık ve samimiyet olursa- ki çok karışık bir konu benim açımdan, bunun nedeni de şudur. Bir zaman diliminde iki insanın geçirdiği vakittir. İçinde derin duygular ve bağ içermesi bu görüşmeleri oldukça karmaşık bir hale getirir.- ikili diyalogda daha samimi bir hitaba geçilebilir. Dolayısıyla öncesi ve sonrasında iletişimin dozunu ve formatını iyi ayarlamak gerekir. Özetle ağırbaşlı olmak ve karşı tarafı bunaltmamak en iyisi benim bakış açıma göre.

Herkese keyifli deneyimler ☘️

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar